Serdecznie zapraszamy do udziału w Festiwalu Kuchni Japońskiej, który odbędzie się w dniach 27-28 kwietnia w ramach Miesiąca Japońskiego.

Będziecie Państwo mieli okazję zasmakować wybornych japońskich potraw, takich jak sushi lub ramen. Weekend ten będzie obfitował w azjatyckie smaki począwszy od goryczy zielonej herbaty Gyokuro, aż na ostrych akcentach wasabi kończąc. Dodatkowymi atrakcjami będą stoiska z upominkami ściśle związanymi z Krajem Kwitnącej Wiśni.

Wstęp na Festiwal bezpłatny w ramach biletu wstępu do Ogrodu.

Miesiąc Japoński w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie został objęty honorowym patronatem przez Ambasadę Japonii w Polsce oraz Prezesa Polskiej Akademii Nauk.
Miesiąc Japoński otrzymał status wydarzenia towarzyszącego obchodom rocznicowym 100-lecia nawiązania stosunków dyplomatycznych między Japonią i Polską. Partnerem wydarzenia są Kuchnie Świata.

Zapraszamy do udziału wystawców, którzy posiadają w swoim asortymencie potrawy, rękodzieło artystyczne, biżuterię, ceramikę artystyczną, ozdoby i wyroby charakterystyczne dla Japonii.

Szczegółowy regulamin oraz karta zgłoszenia są dostępne poniżej.

Regulamin Festiwalu Kuchni Japońskiej
Karta zgłoszenia